Food

Stockholm Krogbolag - En digital helhet

Stockholm Krogbolag har växt ordentligt sedan starten. Med allt fler restauranger behövdes en lösning för att enkelt hantera deras kommunikation. Tillsammans tog vi fram en helhetslösning där alla webbplatser hanteras från ett ställe. Med design som särskiljer krogarna och som känns självklar både internt och externt.

Carl Tedeland
Carl Tedeland, Creative Project Manager.

Mindre än en minuts läsning.
Middag på Kommendören - restauranglokalen
Vassa Eggen bartender serverar drinkar
Bartender på Kommendören blandar drink i champagneglas

Innekrogar med bred spridning

Några av Stockholms hetaste innekrogar ägs och drivs av Stockholm Krogbolag. Matkoncepten skiljer sig vida åt, från Vassa Eggen steakhouse, japanska Tako, Italieninspirerade Haga Bottega, till family style dining-upplevelse på Kommendören och kvarterskrogs-häng på Tennstopet. Men vad de alla har gemensamt är ambitionen att ge gästerna en härlig restaurangupplevelse med god mat och service.

Övergripande lösning sökes

I takt med att Stockholm Krogbolags krogutbud växte blev det svårare för dem att koordinera kommunikationen från krogarnas digitala plattformar på enkla sätt. Men för att behålla kontrollen och kvaliteten på krogupplevelserna behövde de en bra lösning. Det var då de kontaktade Big South.

Smidig multiplattform

För att Stockholm Krogbolag skulle kunna fortsätta att engagera och locka in nya gäster som tidigare formade vi en smidig teknisk lösning. På en multiplattform byggd i ExpressionEngine kunde de administrera alla krogarnas webbsidor från ett och samma ställe.

Kommendörens webbplats i iPhone
Vassa Eggens webbplats i iPad som visar menyn

ExpressionEngine - ett smidigt verktyg

Den starka fördelen med ExpressionEngine är den enkla hanteringen för användaren. För Stockholm Krogbolag innebar lösningen med multiplattformen att de på ett smidigt sätt kunde bland annat uppdatera menyer och nyheter på krogarnas egna hemsidor. Vill du veta med om ExpressionEngine har vi skrivit ett helt inlägg om varför vi älskar det.

Filmproduktion för matälskare

När vi började samarbeta med Stockholm Krogbolag hade de nyligen öppnat Kommendören, som hade en nytänkande matupplevelse med ”family style dining” där matgästerna uppmanas att sitta hela sällskap och dela på maten som kommer in. För att lyfta och göra det nya krogkonceptet intressant och lockande gjorde vi kortfilmer om hur en kväll på Kommendören kunde se ut. Filmproduktionerna blev en viktig del av Kommendörens i webbplats och förmedlandet av känslan och fick därför ta stor del på webbplatsen.

Digitala flyers

Efter samarbetet med multiplattformen och webbplatserna har vi fortsatt att hjälpa Stockholm Krogbolag att ta fram snygga kommunikationsmaterial som passar de individuella krogarnas känsla och stil. För Vassa Eggen och Tako skapar vi exempelvis digitala flyers till deras veckovisa events som används i sociala medier, som Facebook. Detsamma gäller även Kommendören som behöver flyers för deras temaveckor.

Kommendören flyers för Mardi Gras och Dia de los muertos
Tako flyers för deras late night dining

Vill du ha hjälp med löpande design?

Är du intresserad av att få hjälp med löpande design för att lyfta fram ditt företag på nätet? Vi hjälper dig med din digitala närvaro och ser till att du når dina kunder på ett snyggt och tydligt sätt. Kontakta oss med din förfrågan.

Filosofi
Design är som god medicin

Bra design är framgångsrik kommunikation som attraherar besökare, kunder och medarbetare.

Hello yes this is dog

Är detta inte hunden du sökte?
Kolla vår kontaktsida.

Artboard 1

Var god vänd tillbaks din mobil i porträttläge.

Enda gången du ska ha din mobil i landskapsläge är när du tar bilder.