Snö

4P - Samband mellan varumärke och känsla

I över 40 år har 4P gjort Sveriges starkaste och mest uthålliga släpvagnar. Men vi såg att de erbjuder mycket mer än bara en produkt. De erbjuder en upplevelse - riktig frihet. Denna känslan tog vi tillvara på när i utvecklade deras varumärke och webbplats. Vi har även fångat känslan i bild och på film.

Christian Fundin
Christian Fundin, Creative Director.
Kund: 4P-släpet

Mindre än en minuts läsning.
Skoter hoppar över ett 4P-släp i ett snöklätt landskap
4P-släpet på vägarna i Norrland
4P-släp på en tom väg i norrländska landskap

Ett rejält hantverk från norr

Långt upp, i de djupa skogarna vid Åsele i Lappland tillverkas Sveriges mest uthålliga släpvagnar för hand. I över 40 år har 4P levererat släpvagnar som är speciellt anpassade för att även kunna transportera snöskotrar, samt hantera tuffa vildmarksförhållanden under vintertid.

Nyansering krävde rebranding

Vårt samarbete med 4P startade i samband med att de lanserade en helt ny och förbättrad släpkonstruktion. 4P ville lyfta fram släpvagnarnas stora fördelar och dessutom förmedla känslan av fördelarna med att äga ett av deras produkter på ett tydligt men kreativt sätt. Allt med ett digitalt fokus som de tidigare inte riktigt utforskat.

4P logotyp - vit logga mot svart bakgrund

Strategiska ledord

Riktig frihet. Det var vad vi fann som den absolut största anledningen till att köpa ett släp från 4P. Tryggheten det innebar att du problemfritt kunde ta dig fram till platsen där du vill börja köra skoter. 4P:s produkt var av den typen att ju mindre du tänker på den desto bättre gjorde den sitt jobb. Därför byggde deras kommunikation på att visa hur rak vägen till det roliga blev.

2 skotrar framför ett 4P-släp i vintern

Kvalitetskoncept till varumärket

Det första vi gjorde för 4P var att ta fram kvalitetskonceptet “North Grade”. Det ger 4P möjlighet att förstärka och kommunicera de värden som de har med sig genom sitt norrländska ursprung. Ingen ska tveka på att detta är släpvagnar som byggts för att klara de hårdaste av förhållanden.

Digital strategi

När väl kommunikationsstrategi och kvalitetskoncept var på plats utvecklade vi en ny webbplats byggd på ExpressionEngine med moderna funktioner. På den nya webbplatsen såg vi till att deras besökare enkelt kunde finna relevant information till det de sökte efter inför ett potentiellt köp.

4P-släpet webbplats produktinformation
4p-släpet webbplats i mobil - produktlistning

Foto- och filmproduktion

Efter varumärkesarbetet har Big South fortsatt med att kontinuerligt leverera nytt kommunikationsmaterial till 4P. I huvudsak har vi arbetat med professionellt foto samt inspirerande filmproduktion för att förmedla känslan av ”Riktig frihet” i de rätta elementen.

Adwords och sociala medier

För att 4P ska kunna nå ut till sin geografiskt spridda kundkrets i norra Sverige har vi arbetat med sökordsannonsering och displayannonsering via Google Adwords samt annonsering på Facebook. Detta för att kontinuerligt påminna potentiella köpare om 4P, oavsett om de söker på Google efter exempelvis ”skotersläp” och ”släpvagn”, eller scrollar genom sitt nyhetsflöde på Facebook. Adwords ger oss även möjlighet att enbart annonsera under tider som det är mest troligt att potentiella kunder är mottagliga för kommunikation eller står inför ett köp.

En lyckad helhetslösning

I arbetet med 4P har vi haft en fantastisk möjlighet att ta ett helhetsgrepp och på kort tid lyfta varumärket i alla kanaler det ska synas, oavsett om det är hemsida, digital annonsering, filmproduktion eller printannonser. Resultatet av varumärkesarbetet har varit väldigt lyckat och intresset för släpvagnar från 4P har vuxit markant.

4P-släpet mitt i natten när en skoter åker av det

Vill du lyfta ditt varumärke?

På Big South är vi experter på varumärken och hjälper gärna företag med deras varumärkesutveckling. Med vår samlade kompetens och kreativitet kan vi bistå med helhetslösningar med allt från:

  1. - Varumärke
  2. - Webbdesign
  3. - Fotografering
  4. - Filmproduktion
  5. - Printannonsering
  6. - Digital annonsering via Adwords
  7. - Sociala medier

Skicka din förfrågan till oss om du behöver hjälp med marknadsföring till ditt företag.

Filosofi
Design är som god medicin

Bra design är framgångsrik kommunikation som attraherar besökare, kunder och medarbetare.

Hello yes this is dog

Är detta inte hunden du sökte?
Kolla vår kontaktsida.

Artboard 1

Var god vänd tillbaks din mobil i porträttläge.

Enda gången du ska ha din mobil i landskapsläge är när du tar bilder.