ExpressionEngine och varför vi älskar det

ExpressionEngine, eller EE som vi kallar det, är ett fantastiskt och kraftfullt CMS som ger designers större frihet och gör arbetet för slutanvändare och administratörer enkelt.

 
Big South och ExpressionEngine logotyp
Carl Tedeland
Postad av: Carl Tedeland. “Digital strateg & projektledare som lämnade Göteborg till fördel för Big South. Håller inte igen när 'Shape Of You' spelas på karaokestället. ” Kategorier: Digitalt, ExpressionEngine, Big South, Insikter.

Publicerad: 02 Apr 2018

Mindre än en minuts läsning.

Varför ExpressionEngine?

ExpressionEngine är ett licenserat Content Management System (CMS) speciellt framtaget för att bygga kraftfulla webbplatser där design, funktionalitet och innehåll samspelar utan begränsningar oavsett komplexitet. ExpressionEngine gör valet av CMS enkelt då det alltid är ett bra val oavsett behov eller verksamhet.

ExpressionEngine ger designers större frihet och gör arbetet för slutanvändare och administratörer enkelt. Till skillnad från många andra CMS har ExpressionEngine inga förbestämda strukturer vilket ger full frihet att utveckla dynamiska innehållsdrivna webbplatser som är helt anpassade efter kundens behov. Precis som det alltid bör vara.

Systemet är utvecklat av EllisLab, har funnits på marknaden sedan 2002 och används idag av över 250 000 webbplatser. ExpressionEngine är ett licenserat system, vilket innebär en engångskostnad på 5 000 SEK (licens inkl installation). En låg men viktig kostnad som möjliggör den stabilitet och säkerhet som systemet är känt för.

11 snabba fakta om ExpressionEngine

- Skapat av EllisLab

- Funnits sedan 2002

- Engångskostnad 5000 SEK för license & installation

- Används av över 250 000+ webbplatser

- Support från EllisLab

- Byggt i PHP & mySQL

- Omfattande utbud av säkerhetsfunktioner

- Kraftfulla tilläggsfunktioner

- Inga designbegränsningar

- Skalbart och passar alla webbplatser

- Create once, publish everywhere

10 anledningar att Big South arbetar med ExpressionEngine

1. Fenomenal säkerhet
ExpressionEngine har en oklanderlig säkerhetshistoria helt utan större säkerhetsbrister sedan det släpptes 2002. I systemet finns även många inbyggda säkerhetsfunktioner som IP-banning, e-mail banning, säkra lösenord, lösenordsskydd, sessionshantering, säkra formulär och anpassningsbar ordcensurering. Utöver detta kan säkerheten kontrolleras ytterligare genom ex. restriktioner och behörigheter.

2. Inga designbegränsningar
ExpressionEngine har inga designbegränsningar. Systemet gör inga antaganden en webbplatsdesign - ingen speciell stil, storlek, navigation
eller element krävs. Systemet bryr sig inte ens om webbplatsen har en rubrik eller footer. Att använda ett system med ett öppet mallsystem som ExpressionEngine är det bästa sättet att skapa en unik webbplats. Om en idé kan visualiseras kan den byggas med ExpressionEngine.

3. Flexibel innehållsstruktur
Strukturering av innehåll är viktigt och behöver göras på rätt sätt. Med ExpressionEngine är webbplatsen organiserad och byggd från grunden med utgångspunkt i verkligt innehåll. ExpressionEngine låter oss skapa innehållsstrukturen exakt som den behöver vara, utan onödiga kompromisser.

4. Enkel innehållsredigering
Med ExpressionEngine gör vi innehållshanteringen enkel tack vare kon gurerbara administrationsverktyg. Vi kan t ex skapa en textredigerare med bara de nödvändiga redigeringsfunktionerna så att användaren inte behöver oroa sig för att bryta webbplatsens layout. Systemet är även helt responsivt och går att använda på mobila enheter vilket underlättar för snabb och smidig uppdatering eller publiceringen av nytt innehåll.

5. Kraftfulla tilläggsfunktioner
Det finns tusentals kraftfulla tilllägg till ExpressionEngine för t ex SEO, e-handel och internationalisering. Och skulle det krävas en specialanpassad funktion bygger vi den.

6. Exemplarisk support
Professionell support är tillgänglig från ExpressionEngine, vilket är värdefullt då frågor och förbättringsområden kan diskuteras direkt med deras utvecklingsteam.

7. Förkortar utvecklingstid
ExpressionEngine har inga inbyggda inställningar eller mallar som ska göra det enkelt för nybörjare. Istället har systemet smarta verktyg och funktioner som enkelt kan anpassas, t ex innehållstyper, användarkonton, filinställningar och mycket mer.

8. Teknik enligt branschstandards
ExpressionEngine körs på teknik som är vanligt förekommande inom branschen - PHP och mySQL. Därför är det enkelt att integrera ExpressionEngine med de flesta andra system och plattformar.

9. Erkänt och vida använt CMS
Med ett CMS som bygger på branschstandards riskerar du inte att fastna i ett hemmabyggt system. ExpressionEngine är ett stabilt och beprövat CMS som utmärker sig för sin höga flexibilitet och passar därför företag av alla storlekar.

10. Vår kunskap om systemet
För oss som designers och utvecklare är det värdefullt att känna till systemet ordentligt. Vår kunskap om ExpressionEngine effektiviserar arbetet och gör att vi kan lägga mer tid på bra användarupplevelser. Vi kan också snabbt svara på om ExpressionEngine kan hantera ditt projekt och ge en realistisk projektkostnad.

Ett urval organisationer som arbetar eller har arbetat med ExpressionEngine

- Starbucks
- Nike
- Disney
- Whole Foods
- Barack Obama
- Donald Trump
- Pizza Hut
- Garmin
- Lenovo
- Today
- GettyImages
- Trendhunter
- Verizon
- CBC
- iLounge
- Periódico Zocalo

Big South referenser

Arbeten vi har gjort som visar på kraften hos ExpressionEngine. Båda exemplen är stora installationer med komplexa integrationer med krav på skalbarhet och flexibilitet.

Svenska Kakel | svenskakakel.se

Svenska Kakel har en stark position på den svenska marknaden för kakel och kliniker. De har en bred kundgrupp som spänner över arkitekter, byggföretag, hantverkare och privata konsumenter. Deras webbplats behövde leverera samma genomtänkta upplevelse som den personliga kontakten med Svenska Kakel alltid gjort. Webbplatsen är byggd på Expression Engine och integrerad med PIM-systemet Akeneo. Läs mer om arbetet här.

Scandinavian Cosmetics | scandinaviancosmetics.se

Som en förlängning av det identitetsarbete vi gjort tillsammans med Scandinavian Cosmetics tog vi även fram en helt ny webbplats åt dem. Den nya webbplatsen är en stark förmedlare av den professionalitet och kunskap som präglar företaget. Och att den är byggd i ExpressionEngine gör den riktigt lätt att uppdatera. Läs mer om arbetet här.

Filosofi
Design är som god medicin

Bra design är framgångsrik kommunikation som attraherar besökare, kunder och medarbetare.

Hello yes this is dog

Är detta inte hunden du sökte?
Kolla vår kontaktsida.

Artboard 1

Var god vänd tillbaks din mobil i porträttläge.

Enda gången du ska ha din mobil i landskapsläge är när du tar bilder.