Elena De Pablo - Grafisk formgivare

Konstnärlig grafisk formgivare, uppväxt vid Medelhavet i Spanien, bosatt i Malmö med sambo och kontorshunden Lobo.

 
Elena De Pablo - Grafisk formgivare
Elena de Pablo Rodríguez
Postad av: Elena de Pablo Rodríguez. “Designer från Spanien men som föredrar japansk friterad kyckling före serranoskinka. Nynnar mer än gärna på 'Baby Got Back' när tillfället ges.” Kategorier: Design, Kultur, Big South.

Publicerad: 02 Oct 2018

Mindre än en minuts läsning.

Graphic design by De Pablo

Det var inte min tanke att jag skulle flytta från mitt Spanien och skapa ett liv här i Sverige. Faktum är att Sverige var mitt sista val när jag sökte ett utbytesår medan jag pluggade industriell design vid Polytechnic University of Valencia. Men på grund av ett misstag blev jag ändå placerad i Sverige, till min stora besvikelse.

Då visste jag ingenting om Sverige, mer än att det verkade kallt jämfört med medelhavskusten i södra Spanien där jag växte upp. Men under mitt år på KTH i Stockholm blev jag förälskad i både landet och invånarna här. Så, efter att jag kommit tillbaka till Valencia höll jag ögonen öppna för nya möjligheter i Sverige.

Tiden bara flyger förbi

Det var så jag hamnade på Big South. Här jobbar jag som grafisk formgivare och mitt arbete innebär allt från konstnärlig formgivning till videoredigering. Trots att graphic design är långt från min ingenjörsutbildning så passar det mig alldeles perfekt. Jag älskar att pyssla och tiden bara flyger förbi när jag jobbar med projekten.

Utanför arbetstid, när jag inte behöver förklara för mina kollegor att Spanien och Mexiko inte är samma land och att spanjorer har lika mycket med tacos att göra som svenskar (till och med mindre), tar jag hand om min lilla bitska hund Lobo tillsammans med min sambo.

No pierdas el Sur (Förlora aldrig södern)

Inte för att öl är min favoritdryck, helst håller jag en iskall sangría eller clara nära till hands, men det fanns en ölreklam i Spanien som sammanfattade mina känslor som spansk i Sverige. I reklamen förklaras det att huvudet är uppdelat två delar - norr och söder. Den norra delen av huvudet är ordentlig, artig och produktiv. Den södra delen av huvudet är avslappnad, kul och kreativ.

Den norra delen behövs för att vara ordentlig så att man klarar av jobbet och seriösa uppgifter i vardagen, men den södra delen av huvudet är viktig för att kunna njuta av livet och ha roligt. Reklamen avslutas med slogan ”Förlora aldrig södern”.

Det är mycket så jag tänker om mitt arbete. Att jag har två sidor av mig, en ordentlig norrdel från Sverige och en avslappnad söderdel från Spanien. Och jag kommer alltid att behålla dem båda.

¡No pierdas el Sur! Förlora aldrig den södra delen.

Filosofi
Design är som god medicin

Bra design är framgångsrik kommunikation som attraherar besökare, kunder och medarbetare.

Hello yes this is dog

Är detta inte hunden du sökte?
Kolla vår kontaktsida.

Artboard 1

Var god vänd tillbaks din mobil i porträttläge.

Enda gången du ska ha din mobil i landskapsläge är när du tar bilder.