Konsten att bygga ett eget studiokök

Det kan inte undgått någon att vi gillar mat. Därför fick vi idén att bygga ett studiokök på kontoret för att kunna fotografera, laga och njuta av mat i större utsträckning. Och efter en hel del slit är det äntligen klart - välkommen till vårt nya kök!

 
Big South Malmö studiokök för matfotografering
Carl Tedeland
Postad av: Carl Tedeland. “Digital strateg & projektledare som lämnade Göteborg till fördel för Big South. Håller inte igen när 'Shape Of You' spelas på karaokestället. ” Kategorier: Kultur, Big South.

Publicerad: 18 Oct 2018

Mindre än en minuts läsning.

Rum för mat, jobb och skönt häng

Det är ingen hemlighet att vi på Big South jobbar mycket med mat. Vi har jobbat med matfokuserade kunder som Findus, Stockholm Krogbolag och Daniel Berlin, där vi gjort allt från måltidsfotografering, matevent, reklamfilmer och kokböcker. All vår inspiration härstammar från vår egen kärlek till mat och den sociala upplevelsen med att äta gott och mycket tillsammans. Därför fick vi den smått galna idén att bygga ett eget izakaya-inspirerade kök på kontoret där det ska finnas möjlighet att fotografera, designa, laga och njuta av all sorts mat till våra olika spännande kundprojekt.

Köket ska alltså vara mer än en fotokuliss, som annars hade räckt om vi bara ville ta snygga bilder. Det ska vara ett fullt fungerande kök med rinnande vatten och aktiva vitvaror och spis. Inget problem med det, eller? Bara att hyra in en entreprenad som löser det över en vecka. Så, pang boom, klart, invigning, skumpa och snittar!

Men nej, så jobbar inte vi på Big South. Vi är en kreativ DIY-byrå som hela tiden vill utvecklas med projekten vi utför. Oavsett om det är på uppdrag av kund, eller efter eget intresse. Och eftersom händigheten och viljan finns inhouse så går det bygga köket själv. Men det tar förstås tid. Kanske lite längre tid än väntat då energin får läggas på att leverera helhjärtat till varje kundprojekt. Så köksprojektet har fått vara ett sidoprojekt som kan arbetas på undan för undan, men nu börjar det äntligen ta sin slutgiltiga form.

Köksön är byggd och spisen är på plats. Kylskåp och frys är igång. Vatten är draget, och arbetsbänk med vask är lagd med en snygg betongfärgad panelvägg bakom. Det ser picture perfect ut och kan lika väl fungera som en plats för matlagningsinspelning, som mingel eller receptexperiment. Förutom en induktionshäll är inget kök komplett utan fritös och gasdriven pizzaugn, förstås. Det ger oss möjlighet att laga mat från världens alla hörn. Från Japan, till USA.

Dessutom har vi specialbyggda träbord och pallar i japansk stil som påminner oss om våra långa kvällar och sena nätter på Tokyos stökiga izakayor. Det börjar bli precis som vi vill ha det, helt enkelt. Så, nu ser vi alla fram emot den stora invigningen då vi kan visa upp vår färdiga izakaya för nya som gamla kunder och vänskaper, som kommer att kunna njuta av rummet både professionellt och personligt med massor av kul jobb och mängder av god mat. Välkomna till Big Souths izakaya / studiokök!

Den långa vägen till målet

Att göra om en relativt anonym, före detta lagerlokal, till ett studiokök på helt egen hand var en lång process. Kanske lite längre än vi räknade med. Som tur var dokumenterade vi det hela så att ni nu kan ta del av processen.

Filosofi
Design är som god medicin

Bra design är framgångsrik kommunikation som attraherar besökare, kunder och medarbetare.

Hello yes this is dog

Är detta inte hunden du sökte?
Kolla vår kontaktsida.

Artboard 1

Var god vänd tillbaks din mobil i porträttläge.

Enda gången du ska ha din mobil i landskapsläge är när du tar bilder.